Nachosy solone

Sortowanie i filtrowanie
Strona główna Nachosy solone
Strona główna Nachosy solone

Nachosy solone to jedna z bardziej znanych przekąsek. Niektórzy twierdzą, że są o niebo lepsze niż chipsy, paluszki czy słone orzeszki. Dlaczego nachosy są tak lubiane i popularne?

Nachosy solone - idealne na każdą okazję

Czy jest osoba, która nigdy nie próbowała nachos? Jeśli tak, to nie wie ile traci. Jeśli nie, każdy się zgodzi, że nachos, szczególnie solone to przekąska jedyna w swoim rodzaju. Za ich sukces odpowiada ciekawy trójkątny kształt, który ułatwia nabieranie sosów. Oprócz tego są bardziej chrupiące niż chipsy. Posiadają również atrakcyjniejszą konsystencję od popcornu. To właśnie dlatego solone nachos są tak często wybierane jako przekąska do filmu. W połączeniu z dobrym dipem, nachosy dodają klimatu do interesującego seansu. Dzięki nim każda minuta filmu nabiera więcej smaku.

Nachos solone jak w kinie - oglądaj swoje ulubione filmy z pysznymi przekąskami! Wybierz wielkość opakowania i ciesz się ekscytującym seansem. 

Oczywiście, nachosy solone nadają się również na inne okazje. To świetne rozwiązanie na wszelkiego rodzaju prywatki, urodziny czy pikniki. Trudno się im oprzeć, szczególnie gdy są podawane w dużych ilościach!

Jak jeść solone nachos?


Nachosy można jeść na wiele sposobów. To właśnie dlatego są tak uniwersalne i popularne. Niektóre osoby preferują nachos z solą bez dodatków - chrupie się je jak zwyczajne chipsy. Jednak bardziej znaną wersją jest podawania nachosów z dipem. To wtedy nabierają soczystości i głębszego smaku. Wśród najpopularniejszych sosów możemy wyróżnić:

  • sos serowy,
  • sos śmietanowy,
  • sos pomidorowy,
  • salsa,
  • guacamole.

Najlepszą opcją jest jednak podanie nachosów na ciepło. Upieczone nachos serwuje się w miseczkach i podaje razem z wybranym sosem. Można je zapiec z ulubionym serem. Jeśli chcesz zrobić z nachos większe danie to warto zainspirować się kuchnią meksykańską. Wówczas solone nachos podaje się z dodatkami takimi jak fasola, mięso z kurczaka, wołowina, a także ziemniaki i oliwki. Palce lizać!